2.5.12

OmmWriter: un programa pensat per poetes

Haig de confessar una cosa: fa molt que no escric poesia a mà. De fet, anys enrere, quan l'escrivia d'aquesta manera, m'hauria semblat un sacrilegi ni tan sols plantejar-me la possibilitat d'escriure a màquina—i encara menys amb l'ordinador. El cert és que escriure a mà és més personal, més directe i immediat, no hi ha tantes interferències que et entre el pensament i el poema. Per altra banda, escriure a mà en el món actual té un o dos inconvenients: si vols publicar el que escrius, ho hauràs de tornar a entrar. A més, l'ordinador et proporciona, com a mínim, la correcció ortogràfica automàtica, que no és gaire cosa, però tampoc està massa malament.

Avui vull aconsellar una app minimalista que deu ser la més poètica de totes: OmmWriter. OmmWriter és una neteja d'interfície pensada per podar les distraccions entorn a l'acte d'escriure i ajudar a concentrar-se en aquest acte exclusivament. Pràcticament totes les opcions normals d'un programa d'edició de textos desapareixen, i queden reduïdes a la mínima expressió—un programa haiku, per dir-ho així.

OmmWriter està disponible en dues versions: la versió completa, OmmWriter Dana II; i la versió bàsica de franc, OmmWriter Dana I. Aconsello baixar-se la versió gratis OmmWriter Dana I, provar-la, i si agrada, comprar la versió completa, que no és massa cara. De fet, no té un preu fix. El preu l'hi poses tu. Els creadors del programa recomanen que el preu acabi en 1, perquè porta bona sort. Per exemple: $9.11, $4.11, $1.11. Com no es pot donar suport a una empresa que es preocupa pel bon karma d'una transacció monetària?

Un cop dins d'OmmWriter, ens trobem com en una planura deserta, encarats a una pantalla despullada de tot menys d'un requadre on s'entra el text, i uns botons a la part dreta amb què es pot canviar el tipus de font, la mida de la font, la imatge de fons, la música de fons (essencial per trobar inspiració!), el so de les tecles, i els botons per guardar l'arxiu. Ni coloraines, ni taules, ni compaginació, ni estils, ni cap complicació de la vida moderna de les apps. Realment, el nom de OmmWriter és ben trobat, tot i que un com ZenWriter hauria estat força encertat també.


La interfície d'OmmWriter


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada